The beauty of retweet

Alldeles nyss skrev jag en blogg post om hur jag plötsligt upptäckte att jag faktiskt har telefonskräck. Inte för att jag inte gärna pratar för det gör jag gärna. Helst inför grupp. Gärna för att inspirera! Men ”kalla samtal” – det är läskigt…

Eftersom jag har kopplat ihop min blogg med Twitter så genererar det lite extra uppmärksamhet. Precis som det var tänkt! Ni som vet allting om Twitter – vet förstås att ni kan klicka på ”retweet” för att posta ett tweet som ni tycker förtjänar att upprepas. Ganska enkelt egentligen!

Det fina med att verkligen göra det är att det genereras ett mail som skapar uppmärksamhet till den som ”retweetar” (personen/företaget). Mitt citat delades till ytterligare 783 följare (se nedan). Dessa följare kanske i sin tur sprider det vidare till ännu fler, som i sin tur sprider till ännu fler och – ja ni förstår…

Detta mail som landade i min inkorg gjorde mig också uppmärksam på Max Söderpalm – och han skriver väldigt bra böcker, en innehållsrik blogg med tillhörande nyhetsbrev osv… Så där fick han en ny läsare, en kund och lite mer trafik till sin hemsida.

Sååå – Att Tweeta ger resultat – att inte Tweeta ger inte resultat!!!

7 Kommentarer
  1. Ylva Åshede
    Ylva Åshede says:

    Håller med tidigare inlägg, är inte så ofta ute på twitter. Skulle behöva tips på vilka man bör följa inom marknadsföring?

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.