Lär dig att bildförbättra när ljuset inte blev rätt, förstärka färgerna och bildbehandla med programmet Photoshop Elements

Vi tar det från ruta 1 – och bekantar oss med arbetsmiljö, paletter och verktyg. I denna kurs får du öva på att markera i bild, beskära bild och ändra storlek. Vi tittar på hur man löser de vanligaste fotomisstagen, dvs enklare retusch. Vi arbetar med lager och skapar annonser och bildcollage. En fantastisk genomgång som även passar för den som är självlärd men som jobbar ganska sällan i programmet.

I denna kurs är vi oss mer om hur man bildbehandlar och retuscherar bild. Vi arbetar med lager och olika maskeringstekniker. Denna kurs går i lite högre tempo än grundkursen

En väldigt rolig kurs som inte bara ger dig den kunskap du behöver för att skapa bild med Photoshop och Illustrator, denna kurs ger dig inspiration att skapa kreativa och fantasifulla bilder med hjälp av olika blandtekniker. Vi arbetera analogt med papper och färger – leker med olika material – scannar bild – fotograferar osv

Lightroom, Photoshop och Photoshop Elements är program som används och av kreatörer och fotografer världen över. Jag höll min första Photoshop kurs redan 1999 och arbetar idag både med Photoshop och Lightroom beroende på vilken uppgift jag står inför. Eftersom jag är väldigt nyfiken som person har jag även testat ett par gratis appar – t ex Pixlr och SumoPaint.

Om du vill lära dig att effektivt använda dessa program så ta kontakt med mig. Jag hjälper dig med allt från att välja rätt program – till att hitta rätt verktyg för varje uppgift.

Fotografering är världens största hobby

Det är roligt att fotografera, och ännu roligare när man behärskar Photoshop. Fler och fler ägnar sig åt bildbehandling i jobbet, en del med stor glädje och andra med stor frustration. Har du en riktigt bra kamera i telefonen blir både den privata bildskatten – och företagets bildbank bara större och större. Fler bilder att ta hand om med andra ord.

Dags att lära sig Photoshop på riktigt?

Jag har hållit kurser i Photoshop i över 15 år nu och träffat både de som är självlärda och de som gått en kurs redan och som nu vill lära sig mer. Jag har visat nya sköna tips för de som arbetar i programmet dagligen och jag har skräddarsytt kurser för hela avdelningar med arkeologer, arkitekter, journalister osv – som alla har specifika önskemål.  Alla är överens, det är värdefullt att gå en kurs.